OЛИЙ ТАЪЛИМ МУССАСАЛАРИДА ЧИЗМАЧИЛИК ДАРСЛАРИДА ТАЛАБАЛАРНИ ИЖОДИЙ-КРЕАТИВ ФИКРЛАШГА ЎРГАТИШ МЕТОДИКАСИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Якубова, Нафиса (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ўқитиш самарадорлигига эришиш учун ўқитишнинг дидактик таъминотини яратиш механизмлари ҳам муҳим аҳамиятга эга. Дидактик таъминотни яратиш механизмларига креатив ёндашувни ташкил этиш талабаларни танқидий, таҳлилий ёки ижодий фикрлаш ва аниқ маълумотларга асосланган билимларга эга бўлишларини амалга оширади. Жамият тараққиётида муҳим роль ўйновчи талаба ва бу бўлажак мутахассислар интеллектуал салоҳиятининг тараққиёт жараёни интеллектуаллик даражасига мослигини таъминлашни тақозо этади.