ЯШИЛ ИҚТИСОДИЁТ КОНЦЕПЦИЯСИ ВА УНИНГ ШАКЛЛАНИШ ХУСУСИЯТЛАРИ - Эшов, Мансур; Насырходжаева, Дилафруз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада яшил иқтисодиёт концепцияси ва унинг шаклланиш хусусиятлари билан боғлиқ жараёнлар тадқиқ этилган. Яшил иқтисодиётни шакллантириш жараёнига таъсир кўрсатувчи омилларнинг комплекс ривожланиш тизими асосланган бўлиб, мавжуд шарт-шароит ва имкониятлар таъсирида яшил иқтисодиётни амалга ошириш тизимини такомиллаштиришга доирл илмий таклиф ва амалий тавсиялар шакллантирилган.