YASHIL IQTISODIYOTGA OʻTISHDA QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIGA MANBALARINING OʻRNI - Muminova, Elnorahon; Uraimjonov, Azizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada mamlakatimizning barqaror iqtisodiy oʻsishini ta’minlashda QTEMlar va ularning oʻrni, ulardan foydalanish, ijtimoiy va uy-joy kommunal xizmat koʻrsatish sohalarida hamda iqtisodiyot tarmoqlarida qayta tiklanuvchi energiya manbalarini keng joriy etish, energiya samaradorligini oshirish orqali respublika hududlarida energiya taqchilligi qoplanishini ta’minlash masalalari yoritilgan. “Yashil” iqtisodiyotga oʻtish “yashil” oʻsishni ta’minlash maqasadida qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish zarurati asoslangan. Shuningdek, 2000 - 2022 yillarda elektr energiya ishlab chiqarish dinamikasi tahlil qilingan.