АБДУЛҚОДИР ЖИЙЛОНИЙ: ҲАЁТИ, ФАОЛИЯТИ, ШОГИРДЛАРИ, АВЛОДЛАРИ - Қушшақов, Ихтиёр (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2020)
Абдулқодир Жийлоний қодирия тариқатининг асосчиси бўлиб, ўз даврида машҳур бўлган. Унинг кўплаб асарлари бизгача етиб келган. Шунингдек, у асос солган қодирия тариқати намояндалари кейинги даврларда ҳам, айниқса мазкур тариқат фаолияти билан боғлиқ тарихий воқеаларни ўрганилиши муҳим саналади.