IBN XALDUNNING SOSIOLOGIK QARASHLARINI OʻRGANISHNING METODOLOGIK JIHATLARI - Qayumova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Abu Zayd Abdurahmon Ibn Xaldun oʻz davrining koʻzga koʻringan ulugʻ mutafakkirlaridan biri hisoblanadi. Uning boy va serqirra ilmiy salohiyatining shakllanishiga sabab boʻlgan omillar allomaning bir davlatdan boshqa davlatga, sultonlikdan amirlikka sayohati, uning koʻchib yurishi, turli xil xalqlar bilan bevosita muloqotlari natijasida toʻplangan katta hayotiy va amaliy tajribasi manbalaridan iboratdir. Mazkur maqola Ibn Xaldunning ijtimoiy falsafiy qarashlarining metodologik jihatlarini ochib berishga qaratilgan.