AD’EKTIVLI IDIOMALAR: QOʻLLANILISHI, KELIB CHIQISHI VA MADANIY AHAMIYATI TAHLILI - Xolmatova, Malika (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot ishi ad’ektivik idiomlar dunyosini tadqiq qilib, ularning qoʻllaniliishi, etimologiyasi va madaniy ahamiyatini oʻrganib chiqadi. Adjektivli idiomalar – aniq ma’nolarni berish yoki aniq vaziyatlarni tasvirlash uchun ilova qilinadigan lingvistik ifodadir. Turli ad’ektivli idiomlarni chuqur tahlil qilish orqali bu tadqiqot ulardan foydalanishni har tomonlama tushuntirishni ta’minlashga va mazkur ifodalarni davr oʻtishi bilan shakllantirgan madaniy ta’sirlarga oydinlik kiritishga qaratilgan.