TARJIMA MUAMMOLARINI YECHISH STRATEGIYALARI - Fayziyeva, Aziza; Sadirova, Sitora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolaning oʻrganish maqsadi tarjima jarayonida yuzaga keladigan muammolarni aniqlash, ushbu muammolarni hal qilishda samarali yordam beradigan strategiyalarni tanishtirish, tarjima muammolarini batafsil yoritish va ularga kerakli yechim taklif qilish. Kerakli natijalarni qoʻlga kiritishda analitik tavsiflovchi yondashuvlardan foydalanilidi. Soʻrovnoma natijalariga koʻra tarjimonlar quyidagi muammolarga duch kelishadi: tillar oʻrtasidagi Grammatik kategoriyalar, lingvistik, leksik birliklardagi farqlar.