BOSHLANG`ICH SINF OʻQITUVCHILARIDA MUSTAQIL ISHLASH KOMPITENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH - Yuldashev, Mengali (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Boshlangʻich ta'lim sohasida oʻqituvchilarning mustaqil ishlash kompetensiyalari, oʻquvchilarni ma’lum bir fan yoki mavzuga oʻqitishda, oʻzlarining unumli faoliyatlarini tashkil qilish, yangi va kreativ yondashuvlarni qoʻllash, va oʻzlarini oʻquvchilar bilan birgalikda rivojlantirish va ta'lim jarayonini sifatli boshqarishga erishishga yoʻnaltirilgan muhim mavzudir. Ushbu maqola oʻqituvchilarning ma’lum bir maqsad yoki vazifalar uchun oʻzlarini boshqarish, muammolarni hal qilish va yangi yondashuvlarni topish, qoʻllash va rivojlantirish, ma’lumotlarni mustahkamlash va ulashish, tahlil qilish va jamiyat bilan birgalikda ishlash, tajriba almashish va natijalarni hisobga olish qobiliyatlarini oʻz ichiga oladi.