INNOVATSIYA BOSHQARUV ASOSIDA BOSHQARUV XODRLARINI TAYYORLASH SIFATINI OSHIRISh OMILLARI - Sadullayev, Dilmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Oliy taʼlim muassasalarida boshqarish tamoyillari, metodologik yondashuvlari mohiyatini nazariy asoslari tahlili keltirilgan. Taʼlim muassasasi taʼlim tizimini boshqarishda fan va texnikaning yutuqlaridan toʻliq foydalanishi kerak. Shuning uchun bu davlatni boshqarishda ilmiy tamoyildan foydalanish muhim. Taʼlim tizimining ajralib turadigan xususiyatlaridan biri shundaki, u birinchidan, taʼlim xizmatlarini amalga oshiradigan xizmat koʻrsatuvchi boʻlinma boʻlsa, ikkinchidan, mukofot ishlab chiqaruvchi birlikdir. Shunga asoslanib, taʼlim tizimini boshqarish bu ikki sohani boshqarish qobiliyatini oʻz ichiga olgan keng qamrovli tadqiqot ekanligi yoritilgan.