ЎЗБЕКИСТОНДА ЎҚИТУВЧИ МАЪНАВИЙ ҚИЁФАСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ КОНЦЕПТУАЛ АСОСЛАРИ - Ўтанов, Ўткир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Ўзбекистонда ўқитувчи маънавий қиёфасини ривожлантиришнинг концептуал асослари ёритилган бўлиб, унда ўқитувчи маънавий қиёфасини ривожлантиришда Ўзбекистон Республикасининг янги таҳрирдаги Конституциясида ўқитувчининг ижтимоий мақомининг белгиланиши,“Таълим тўғрисида”ги Қонуни(2020 йил)да мамлакатимизда ўқитувчининг нуфузини мустаҳкамлашнинг тарихий имкониятлари ўрганилган. Бундан ташқари мақолада Президент Шавкат Мирзиёев асарлари, нутқлари, қарорлари ва фармонларида ўқитувчи маънавий қиёфасини ривожлантиришга оид муҳим ғоялар таҳлили баён этилган.