XIII VA XIV ASRDA YASHAB IJOD ETGAN BUXORO FAQIHLARI VA ULARNING ASARLARI TAVSIFI (1-qism) - Mustafoyev, Abubakr (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Abu Hanifa No‘mon ibn Sobit va u kishining shogirdlari hanafiy mazhabiga asos solgach, ulardan keyin kelgan Dabusiy, Saraxsiy va Bazdaviydek mutaqaddim faqihlar mazhab asoschilari joriy qilgan qoidalarni jamlab usul qoidalari majmuini yaratishdi. Maqolada so‘z yuritiladigan Abdul Aziz Buxoriy, Bobirtiy, Kokiy singari mutaaxxir olimlar esa o‘zlaridan oldingi mutaqaddim faqihlarning joriy qilgan qoida va tamoyillari atroflicha yoritib berishdi. Ularni dalillab, eng sahih qovllar bilan quvvatlab sharhlashdi. Eng asosiysi bu ma’lumotlarni eng loyiq bob va bo‘limlarga taqsimlab, hanafiy mazhabi usul al-fiqh ilmini ta’lim beradigan tengsiz asarlarni yozib qoldirishdi. Mazkur maqolada Hanafiy mazhabining mana shunday so‘nggi avlod eng zabardast yetti usul olimi haqida so‘z yuritiladi.