ЎЗБЕКИСТОНДА ГИДРОЭЛЕКТР СТАНЦИЯЛАРНИНГ БАРПО ЭТИЛИШИ ТАРИХИ - Мамажонов, Алишер; Алишеров, Абдувоҳид (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада гидроэлектр станция қурилиши таъминотини ўрганишда илмий-назарий ёндашувлар асосида Андижон меҳнаткашларининг “оммавий халқ қурилиши” деб ном олган “Фарҳод ГЭС”и қурилиши таъминотига ишчи кучлари ва зарур материаллар билан таъминлашдаги иштироклари тўғрисидаги айрим истеъмолга кирмаган маълумотларни Ўзбекистон Республикаси Президенти Администрацияси архиви Андижон вилоят бўлими, Андижон давлат архиви йиғмажилдларидаги манбалар асосида баён қилинган.