AXBOROTLASHGAN JAMIYAT RIVOJLANISHIDA AXLOQIY QADRIYATLARNING FALSAFIY MOHIYATI - Nasimov, Azizbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada axborotlashgan jamiyat rivojlanishida keyingi yillarda insoniyatning oldida turgan muammolarning yechim topishi, inson manfaatlarini ta’minlashga qaratilgan islohotlarning falsafiy mohiyati tadqiq etilgan. Inson tomonidan voqelikka nisbatan zamonaviy tafakkurning namoyon bo‘lishi natijasida axborotlashgan jamiyatning xalq hayotidagi vazifalarining yangilagnib borayotganligi tendensiyalari milliy ruhda axloqiy qadriyatlarga uyg‘un tarzda yoritilgan. Qolaversa, jamiyatda axborot texnologiyalarining yangi ko‘rinishlari vujudga kelishi insonning g‘oyaviy qarashlariga o‘zining ta’sirini o‘tkazayotganlini ilmiy tarzda ochib berilgan.