ТИББИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА ФАНЛАРАРО ИНТЕГРАЦИОН ЁНДАДАШУВ АСОСИДА ТАЛАБАЛАРНИ КАСБИЙ ЛАЁҚАТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Ҳамдамова, Шахноза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Инглиз тилини ўқитишнинг лотин тили курси билан интеграцияси тиббий таълимда чет тилларини ўқрганиш учун кўприкдир. Шу билан бирга, иккала тил ҳам бир вақтнинг ўзида ўқитишнинг касбий йўналишини амалга оширади ва мотивацияни оширади. Икки тиллилик нафақат таълим олиш жараёнида, балки шифокорнинг кейинги касбий фаолиятида ҳам тиббий терминологияни ўрганиш ва ундан фойдаланиш учун асосдир. Бу талабаларга тил компетенциясини эгаллашга, унинг маълум даражаси чет тилидан касбий фаолиятда ва ўз-ўзини тарбиялашда фойдаланишга имкон беради. Тиббиёт олий таълим муассасаларидаги икки тиллилик ҳам маданий жиҳатга эга. Тил маданий ҳодиса бўлиб, у нафақат когнитив, балки ўқув ва тарбиялашни ривожлантириш функцияларини ҳам бажаради.