TA’LIM VA TARBIYA TARAQQIYOTIDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYA TUSHUNCHASINING O‘RNI - Janonova, Sitora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada, ta’lim va tarbiya integratsiyasida kompetentlik tushunchasi, uning ahamiyati, zamonaviy ta’lim jarayonlarida “tashkiliy ta’lim” mexanizmini ishlab chiqish zarurati, ta’lim va tarbiya uyg’unligida avvalo – mahalliy tarixiy an’analarga mos ravishda kommunikativ kompetensiya oshirib borilsa, uning samaradorligi pozitiv kechadi. Shuningdek, “tarbiyaviy ta’lim”ni tashkillashtirish konsepsiyasiga ham alohida urg‘u berish zarur degan fikrlarilgari surilgan.