BO'LAJAK O'QITUVCHILARDA KOMMUNIKATIV YONDASHUV ASOSIDA KASBIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI VA INNOVATSION METODLARI - Xudayberdiyeva, Mahliyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu ilmiy maqolada kommunikativ yondashuvni qo'llashga alohida e'tibor qaratilib, bo'lajak o'qituvchilarda kasbiy ko’nikmalarni rivojlantirishga qaratilgan pedagogik shartlar va innovatsion usullar o'rganiladi. Doimiy rivojlanib borayotgan ta'lim sharoitida nafaqat fan bilimlari, balki ilg'or kommunikativ ko'nikmalarga ega bo'lgan o'qituvchilarga bo'lgan talab juda muhimdir. Kommunikativ yondashuv bo'lajak o'qituvchilarning samarali muloqot qilish, o'quvchilarning turli ehtiyojlarini tushunish va qulay ta'lim muhitini yaratish qobiliyatlarini shakllantirishda muhim omil bo'lib xizmat qiladi. Bundan tashqari, maqola zamonaviy texnologiyalar, interfaol o'qitish vositalari va ijodiy o'qitish strategiyalarining integratsiyasini ta'kidlab, kommunikativ yondashuvga mos keladigan innovatsion usullarni o'rganadi. Muhokama kommunikativ tilni o'rgatish nazariyalari va amaliyotlarini o'z ichiga oladi, o'qituvchilar ta'limi dasturlarida amaliy qo'llanilishini ta'kidlaydi.