ФАРҒОНА ВОДИЙСИ МИНГ ЎЗБЕК УРУҒИ МАНБАЛАРИ ТАРИХИДАН - Эсонов, Зиёдбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада Фарғона водийси ҳудудида истиқомат қилган минг ўзбек уруғи тарихи ҳақида маълумот берувчи айрим манбалар таҳлил этилган. Асосий эътибор бундай манбалар таркиби, улардаги муҳим маълумотларни кўрсатиб беришга қаратилган. Минг ўзбек уруғининг Фарғона водийсига кириб келиш даври, ўрнашган ҳудуди ва сиёсий саҳнага чиқиши тўғрисида ҳам фикр мулоҳазалар билдирилган.