TIJORAT BANKLARDA INVESTITSION FAOLIYAT TAHLILI - Malikova, Gulhayo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu ilmiy maqolada moliyaviy sektorning muhim yo’nalishlaridan biri bo’lgan tijorat banklarida investitsion faoliyatning ahamiyati tahlil qilingan. Tijorat banklari turli investitsiya faoliyatlari yordamida mablag'larni strategik joylashtirish orqali iqtisodiy o'sishni rag'batlantirishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Maqolada asosiy omillar, tijorat banklarida investitsiya faoliyatining kelib chiqishi Markaziy bank investitsiya ko’rsatkichlari va hozirgi kundagi investitsion faoliyati muammolari ko'rib chiqilgan.