NOANIQLIK ORQALI HARAKAT QILISH: IQTISODIY BEQARORLIK SHAROITIDA MOLIYAVIY TAHLIL - Butunov, Shaymardan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bu maqola, iqtisodiy beqarorlik sharoitida korxonalar va tashkilotlar uchun moliyaviy tahlilning ahamiyati va zaruratini qamrab oladi. Tahlil, korxonaning moliyaviy holatini chuqur o‘rganish, likvidlik, to‘lovga layoqatlilik, daromadlilik ko‘rsatkichlarini baholash va iqtisodiy xavflarni boshqarish strategiyalarini ishlab chiqishga qaratilgan. Maqola, iqtisodiy beqarorlik sharoitida moliyaviy hisobotlarni tahlil qilish, xavf va imkoniyatlar tahlili, hamda boshqaruv hisobvarag‘ining rolini ta’kidlaydi. Ushbu tahlil, korxonalar uchun omon qolish va rivojlanish strategiyalarini aniq va samarali ishlab chiqishda asosiy qo‘llanma vazifasini o‘taydi.