ГЛОБАЛЛАШУВ ШАРОИТЛАРИДА ТАЪЛИМ ТИЗИМИ ТРАНСФОРМАЦИЯСИ: ИЖТИМОИЙ-ФАЛСАФИЙ ТАҲЛИЛ - Эшонкулова, Нуржахон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада, глобаллашув шароитларида таълим жараёни ва таълим тизимлари ижтимоий-фалсафий таҳлил қилиниб, ягона таълим маконини шакллантириш, миллий таълим анъаналарини асраб-авайлаш, таълим ва тарбия тизимининг трансформацияси, модернизацияси ва ислоҳ қилинишининг концептуал асосларини яратиш зарурати илмий асосланган.