TALABALARGA ATLETIK GIMNASTIKA MASHG'ULOTLARINI JOZIBADORLIGINI OSHIRISHING USLUBIY ASOSLARI - Shokirov, Poʻlat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada atletika gimnastikasining oʻziga xos xususiyatlari, talabalar uchun jozibadorligi ko'rib chiqiladi, mashg'ulotlarning dastlabki bosqichida ham, 3-5 yildan keyin ham mashg'ulotlarning maqsadlari o'rganiladi. Mashg'ulotlarning samaradorligi jismoniy va aqliy darajada erishilgan ijobiy natijalar bilan bog'liq. Mashg'ulotlar o'z-o'ziga ishonch, yaxshi jismoniy shaklga erishish, sportga qiziqishni oshirish, sog'lom turmush tarzini saqlashga yordam berdi.