JAHON MIQYOSDA TA'LIM JARAYONI SUBYEKTLARIDA MADANIY IMMUNITETNI SHAKLLANTIRISH TENDENSIYALARI - Begmatova, Dilnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu ilmiy maqola global ta'lim muhitida madaniy immunitetni rivojlantirish tendentsiyalarini o'rganadi. Madaniy immunitet ta'lim tizimidagi shaxslarning turli madaniy muhitlarga moslashish va rivojlanish qobiliyatini anglatadi. Tadqiqot butun dunyo bo'ylab talabalar, o'qituvchilar va ta'lim muassasalarida madaniy immunitetni shakllantirishga ta'sir qiluvchi omillarni o'rganadi. Mavjud adabiyotlarni, madaniyatlararo tadqiqotlarni va misollarni har tomonlama tahlil qilish orqali ushbu tadqiqot ta'lim jarayonida madaniy immunitetni shakllantirish dinamikasini chuqurroq tushunishga yordam beradi.