ЎЗБЕКИСТОНДА СОВЕТ ДАВРИДА ЖИСМОНИЙ ТАРБИЯ ВА СПОРТНИНГ ҲОЛАТИ - Омонова, Сарвиноз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Дунёда спорт давлатларнинг ривожланиши ва миллий нуфузини танитиш учун зарурий омилларидан бири ҳисобланади. Жисмоний маданият жамиятда ижтимоий тажрибани таъминлаш, ишлаб чиқариш ва меҳнат унумдорлигини ошишига хизмат қилади. Жаҳонда юз берган маданий ўзгаришлар, саноатлашиш ва урбанизация жараёнлари спортнинг ўсишини таъминловчн факторлардан биридир. Ушбу мақолада совет даврида жисмоний тарбия ва спорт соҳасидаги давлат сиёсати, унинг ҳолат, мазкур йўналишда олиб борилган тадбирлар тарихий ҳужжатлар ва адабиётлар асосида ёритиб берилган.