SANOAT KORXONALARIDA IQTISODIY XAVFSIZLIKNING EKONOMETRIK MODELLASHTIRISH - Toxirov, Akbarxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Sanoat korxonalarining iqtisodiy xavfsizligi barqaror iqtisodiy rivojlanishning muhim jihati hisoblanadi. Biz maqolada korxonalarning iqtisodiy xavfsizligini ta'minlashda ekonometrik modellashtirishning ahamiyati va dolzarbligini ta'kidlaydigan ilmiy-nazariy va amaliy asoslar, gipotezalar, qonunlar va rivojlanish tendentsiyalarini, hamda sanoat korxonasining iqtisodiy xavfsizligini ekonometrik modelini ko’rib chiqiladi.