ҚИШЛОҚ ХЎЖАЛИГИДА СУВТЕЖАМКОР СУҒОРИШ УСУЛЛАРИНИ ҚЎЛЛАШНИНГ САМАРАДОРЛИГИ - Шохўжаева, Зебо (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Аграр соҳадаги туб ислоҳотлар натижасида сув ресурсларини бошқариш ва фермер хўжаликлари ўртасида сувдан фойдаланиш борасидаги муносабатларини такомиллаштириш, сувдан оқилона фойдаланиш, сув хўжалиги инфратузилмасини ривожлантириш, сувтежамкор технологияларни қўллашни рағбатлантириш ва суғориладиган ерларнинг мелиоратив ҳолатини яхшилаш бўйича кенг кўламли ишлар амалга оширилмоқда. Бироқ, иқтисодиётни барқарор ўсиши, ижтимоий инфратузилмаларнинг ривожланиши ва аҳоли эҳтиёжларини инобатга олган ҳолда қишлоқ хўжалигига сарфланаётган сув ресурсларини тежаш ва тежамкорикни таъминлашда замонавий рақамли технологияларни қўллаш борасидаги янгича ёндашувларни амалиётга жорий этиш долзарб масалалардан саналади. Шу сабабдан ушбу мақолада сув ресурсларидан самарали ва оқилона фойдаланишда сувтежамкор технологиялардан фойдаланиш ва сув хўжалиги тизмиини янада такомиллаштиришга қаратилган таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилди.