OʻZBEKISTON SHAROITIDA INVESTITSIYA RISKLARINI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Isomitdinova, Gulbaxor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda investitsiya risklarini boshqarish samaradorligini oshirish tizimini takomillashtirish masalalari koʻrib chiqiladi. Oʻzbekiston iqtisodiyoti rivojlanishining zamonaviy sharoitida koʻplab korxonalar uchun innovatsion va investitsion faoliyatni baholashda iqtisodiy noaniqlik mavjud boʻlib, ushbu maqola risklarni boshqarish orqali investitsiya va innovatsion faoliyatdagi risklarni kamaytirish omillarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Investitsiya loyihalarining risklarini boshqarish va ularni tahlil qilish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan va berilgan.