TIJORAT BANKINING KREDIT SIYOSATI ASOSLARI, UNING IQTISODIY MOHIYATI - Baxtiyorov, Asrorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola zamonaviy bank tizimining ajralmas boʻgʻini boʻlgan uning kredit siyosatining mohiyatini oʻrganish va uning asosiy elementlarini tahlil qilishga bagʻishlangan. Muallif koʻrib chiqilayotgan mavzu doirasida turli olimlarning “Tijorat bankining kredit siyosati” toʻgʻrisidagi taʼriflarini koʻrib chiqdi va oʻzining qarashlari asosida oʻz tarifini shakllantirdi. Shuningdek muallif Oʻzbekistonda kredit siyosatining tashkil etish hamda amalga oshirilayotgan islohotlarini tarkibiy qismlarini tahlil qilinadi. Bundan tashqari, maqolada tijorat bankida mijozlarga kredit berish siyosatining shakllantirishdagi omilariga toʻxtalib, bu munosabatlarini koʻrib chiqadi. Muallif kredit siyosati omillarining oʻzaro bogʻliqligini va ularning kredit operatsiyalarini amalga oshirishda samaradorligiga erishishdagi ta’sirini tahlil etadi.