MAKTABGACHA YOSHDAGI KATTA GURUH TARBIYALANUVCHILARDA IJTIMOIY VA KOMMUNIKATIV QOBILYATNING RIVOJLANISHI - Bekchanov, Xudoybergan; Yusupova, Firuza; Yulliyeva, Sohiba (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada 5-6 yoshli bolalarning muloqot qobiliyatini rivojlantirish yo‘llari hamda muammolarini o‘rganildi. Maktabgacha ta’lim tashkilotida faoliyat jarayonlarida o‘yin faoliyatidan foydalangan holda tarbiyalanuvchilarning komunikativ qobilyatini oshirishning optimal usullarini tanlash va eksperimental ishlarni olib borish, kommunikativ qobiliyatlarni rivojlantirish bo‘yicha ishlar tizimining samaradorligini aniqlashga qaratilgan.