KIYIM KECHAK NOMLARI TILNING BOYISH MANBAI SIFATIDA - Jumanova, Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada jahon tilshunosligi va milliy tilshunosligimizda kiyim kechak nomlarining o‘zaro tasnifi. Shuningdek, liboslarning etnik va o‘zaro ta’siri, terminlar bilan bog‘liq yangilanishlar, yangi shakli va xususiyatlari haqida ma’lumot berib o‘tilgan. Kiyim kechak nomlarining tajriba-sinov ishlari natijalari kiyim kechak nomlarining rivojlanishi, yangi mahsulotlar va ularni rivojlantirishda, foydalanuvchilar talablarini qondirishda, moda sanoatida yangiliklar yaratishda va iqtisodiy yo‘nalishlarni belgilashda juda muhimdir. Bu natijalar kiyim-kechak nomlarining tilshunoslikda va terminlarni yaratishda va rivojlanishda katta ahamiyatga ega.