MATN NAZARIYASINING SHAKLLANISHI - Hojaliyev, Ismail (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada matnni yaxlit va mazmun jihatdan bog‘langanligi, uning nutq maxsuli, nutq birligi sifatidagi belgilari xususida fikr yuritilgan, matn borasidagi olib borilgan tadqiqotlarning yuzaga kelish va rivojlanish bosqichlari yoritilgan hamda matnning sohaviy xoslanishi yuzasidan olib borilgan ilmiy tadqiqotlar o‘rganilgan.