XALQ QO’SHIQLARI VATANPARVARLIK TUYG'USINI RIVOJLANTIRISH VOSITASI SIFATIDA - Umurova, Ma’rifat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada vatanparvarlik tushunchasining mazmun-mohiyati, talabalarda vatanparvarlik tuyg’usini rivojlantirishda xalq qo’shiqlaridan foydalanish dolzarb ahamiyat kasb etishi tadqiq etilgan. Musiqiy qadriyat va musiqiy madaniyatni shakllantirishning o’zaro aloqadorligini tahlil etish asosida vatanparvarlik tuyg’usini rivojlantirish ijtimoiy-pedagogik muammo ekanligi asoslangan.