INGLIZ TILIDA AKADEMIK YOZUV TUSHUNCHASI VA UNING TALABALAR ILMIY FAOILIYATIDAGI AHAMIYATI - Raxmanova, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi kunda oliy ta’lim tizimini modernizatsiya qilish sharoitida, talabalarning akademik yozuv malakalarini rivojlantirish, ushbu soha taraqqiyotiga olib boruvchi omillardan biri deb aytish mumkin. Ayniqsa, oliy ta’lim muassasalarining mahalliy va Jahon miqyosida reytingini aniqlashda bevosita ularning ilmiy va akademik faollik natijalarini xalqaro tan olingan jurnallarda e’lon qilinganligi bilan ham izohlanadi. Ushbu maqola akademik yozuv terminiga atroflicha ta’rif berishga va uning talabalar ilmiy faoliyatini oshirishdagi o’rni xususida fikr yuritishga bag’ishlangan. Maqolada mavzu yuzasidan oliy ta’lim talabalari bilan so’rovnomalar o’tkazilgan, bu yuzasidan xulosalar chiqarilgan va tavsiyalar berilgan.