ЁШ ТЕННИСЧИЛАРНИНГ ЖИСМОНИЙ ТАЙЁРГАРЛИГИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДА ҲАРАКАТЛИ ЎЙИНЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ - Ахмедова, Нафиса; Азаматов, Абдулло; Лутфуллина, Румия (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада стол тенниси билан шуғулланадиган спортчиларнинг жисмоний тайёргарлигини ривожлантиришда ҳаракатли ўйинлардан фойдаланилган. Ёш теннисчиларни жисмоний тайёргарлигини назорат тестлари орыали текширилган. Тадқиқотдан олдин ва кейин кузатувлар олиб борилган. Ёш теннисчиларда турли хил ҳаракатли ўйинларни қўллаш орқали жисмоний тайёргарлиги ошганлигини кўриш мумкин.