FARG’ONA VODIYSIDA “O’ZBEK” ETNONIMINING TARQALISHI - Usmonaliyev, Isroiljon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada o’zbek toponimining O’rta Osiyoga tarqalishi, o’zbeklarning kelib chiqishi, XIX asr boshlarida o’zbek urug’lari tarqalgan hududlarning tasnifi, Farg’ona vodiysiga shimoli-g’arbdan bo’lgan migratsiya jarayonlari haqida batafsil ma’lumot berilgan.