MUSTAQILLIKKACHA BO‘LGAN DAVRDA NAVOIY VILOYATI SANOAT KORXONALARINING EKOLOGIK MUHITGA TA’SIRI - Toshturov, Shuxrat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada mustaqillikkacha bo‘lgan davrda Navoiy viloyati sanoat korxonalari tomonidan xalq xo‘jaligi uchun zarur mahsulotlarni ishlab chiqarish jarayonida hosil bo‘lgan sanoat chiqindilarini ekologik me’yorlarga zid holda chiqarganligi sababli Navoiy shahri va uning atrofidagi hududlar havosi, suvi va tuprog‘ining keskin ifloslanishi natijasida mahalliy aholi salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatganligi yoritib berilgan.