ЎЗБЕК ВА ИНГЛИЗ ТИЛЛАРИДА ТАКСИС КОНВЕРБИАЛ ВЕРБАЛИЗАЦИЯСИ - Исаров, Оман (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада ўзбек ва инглиз тилларида таксис семантикаси ва структурасининг лисоний тавсифи ҳамда ифодаланиш воситалари хусусида сўз юритилади. Хусусан, соф феъл (кесимлик шакли), равишдош, сифатдош, ҳаракат номи каби шаклларнинг таксис оператори сифатидаги таҳлили келтирилади.