INGLIZ VA O‘ZBEK GAZETA SARLAVHALARIDA PUBLISISTIK USLUB BELGILARINING NAMOYON BO‘LISHI - Bobojonov, Dilshod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Zamonaviy jamiyatning tez o‘sib borishini hisobga olib, ommaviy axborot vositalari, jumladan, media tilining bir qismi sifatida gazetalar tashqi ta’sirga faol javob qaytarmoqdalar va tilga oid ifodalash vositalarini rivojlantirib, moslashtirmoqdalar. Gazeta sarlavhalari tilida axboriy, tahliliy va badiiy-publisistik janrga oid materillar haqidagi ma’lumotni to‘liq aks ettirishga qaratilgan axborotni maksimal tarzda qisqa va aniq berishga harakat qilinadi. Sarlavha qisqalikni talab qilgani sababli murakkab va uzun iboralar qo‘llanilmaydi. Gazeta maqolalarining sarlavhalari qisqa, lekin informativ bo‘lishi kerak. Ular gazeta o‘quvchilarning e’tiborini tortishlari va darhol maqolaning mazmuni haqida tasavvur berishlari zarur bo‘ladi.