DIALOGIK NUTQDA SAVOLLARNING IFODALANISHI - Eshqurbonova, Aziza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada dialogik nutqda qo`llanuvchi savollarning maqsadiga ko`ra ba’zi turlari badiiy asrlardagi dialoglar misolida tadqiq qilingan. Savol universal tabiatga ega bo`lganligi uchun so`roq gapli dialogik birliklar tabiati ham turlicha mazmun-maqsad ifodalashi va uning illokatsion ma'nosini ochishda aloqa holati katta ahamiyatga ega ekanligi yoritilgan. Dialoglarda ifodalangan savollarning maqsadlariga ko`ra harakatga undovchi savollar, nisbiy savollar va fatik savollar kabi turlari ajratilib misollar asosida tahlil qilingan.