МАДАНИЙ ЖАРАЁНЛАР ТРАНСФОРМАЦИЯСИНИНГ ЎЗИГА ХОС ЖИҲАТЛАРИ - Сафаров, Улуғбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Дунёнинг глобаллашуви маданий жараёнларнинг ўзгаришига, трансформациялашувига олиб келмоқда. Трансформациялашувда ёшларнинг дунёқараши, онг-у тафаккури, ҳаётга бўлган муносабатлари тубдан янгиланди. Лекин, ушбу ўзгаришлар, биз таъкидлаётган “янгича” қарашларнинг муҳим омили ҳамда ўзига хослиги нималардан иборат деган саволга ҳам жавоб топишимиз куннинг долзарб вазифасидир.