ЎЗБЕКИСТОННИНГ ЖАНУБИЙ ШАҲАРЛАРИ ТОПОНИМИГА ОИД МАЪЛУМОТЛАР - Полвонов, Козимбек (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Шаҳарлар тарихини ўрганиш борасида жаҳонда ва республикамизда муайян ишлар амалга оширилган бўлса-да, бу борадаги изланишлар яна давом этмоқда. Шаҳарлар тарихи ва топонимлари мавзусини ўрганиш ҳамда тараққиёт босқичларини таҳлил этиш долзарб масала бўлиши билан бирга мунозарали ва қизиқарли мавзулар сирасига киради. Мазкур мақолада жанубий Ўзбекистон, жумладан Қашқадарё ва Сурхондарё вилоятлари шаҳарлари топонимига оид маълумотлар берилиб, улар атрофлича таҳлил этилган.