ИҚТИСОДИЁТНИ ДИВЕРСИФИКАЦИЯЛАШ ЖАРАЁНЛАРИДА АСОСИЙ ВОСИТАЛАР ТАҲЛИЛИНИ ЎЗИГА ХОС ЖИҲАТЛАРИ - Курбонова, Шахриноз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада асосий воситаларни корхона фаолияти ишлаб чиқариш омили сифатида тутган ўрни, асосий воситалар молиявий таҳлили бўйича илмий тадқиқотлар олиб борган хорижий ва мамлакатимиз олимларини ишлари батафсил ўрганилган, таҳлил қилинган. Шунингдек асосий воситалар молиявий таҳлилини замонавий тенденциялари – энергия тежамкорлик, экологик хавфсиз ва МҲХСлари талаблари бўйича асосий воситаларни тан олиш ҳамда уларни гуруҳлаш асосида баҳолаш учун кўрсаткичлар тизими таклиф этилган.