ТИЖОРАТ БАНКЛАРИ ФАОЛИЯТИНИ ТАРТИБГА СОЛИШНИНГ ХОРИЖ ТАЖРИБАСИ - Туробов, Шерзод; Ибодуллаев, Зафар (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада тижорат банклари фаолиятини тартибга солишнинг хорижий мамлакатлар тажрибаси ва уни Ўзбекистон Республикаси банк тизимида қўллаш амалиётлари ҳақида тадқиқот натижалари баён этилган. Шунингдек, тижорат банкларининг муваффақиятли амалиёти ва тартибга солишнинг инновацион ёндашувлари, замонавий иқтисодий шароитда тартибга солувчи органлар дуч келаётган муаммо ва камчиликлар таҳлил қилинган.