ҲУҚУҚ ИЖОДКОРЛИГИ ТАКОМИЛЛАШУВИГА ҲУҚУҚИЙ НИГИЛИЗМ ВА ҲУҚУҚИЙ ИДЕАЛИЗМНИНГ ТАЪСИРИ - Утемуратов, Махмут (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада бугунги кунда ҳуқуқ ижодкорлиги фаолиятини такомиллаштириш, қонунчилик ҳужжатларининг қатъий ижросини таъминлаш борасида ҳуқуқий нигилизм ва ҳуқуқий идеализмнинг таъсири масаласи кўриб чиқилган. Шунингдек, ҳуқуқий нигилизм ва ҳуқуқий идеализм жамиятнинг умумий ҳуқуқий онги, ҳуқуқий маданияти ва ҳуқуқий тафаккури билан боғлиқ ҳодисалар эканлиги ҳақида сўз юритилади.