RIVOJLANTIRUVCHI TA’LIMINING ASOSIY NAZARIYALARIDA TA’LIM OLUVCHINING ANALITIK QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISH MUAMMOLARI - Jumaniyozova, Muhayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada rivojlantiruvchi ta’limning asosiy nazariyalari qisqacha tahlili, ta’lim oluvchining analitik qobiliyatlarini rivojlantirishda uning o‘rni, asosiy prinsplari, talablari va xususiyatlari, maktabgacha ta’limda faoliyatli yondashuvning mohiyati haqida so‘z yuritiladi.