DARSLIK BILAN ISHLASH OʻQUVCHILARNING AXBOROT KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH VOSITASI SIFATIDA - Xo’jamberdiyeva, Dilfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada darslik bilan ishlash oʻquvchilarning axborot kompetentligini rivojlantirish vositasi sifatida baholangan. Maktab o’quvchilarining axborot madaniyatini shakllantirish bo’yicha darslik bilan ishlash o’ziga xos pedagogik sharoitlar bilan belgilanadigan bir qator xususiyatlarga ega bo’lib, ularga rioya qilish kichik maktab o’quvchilarining axborot madaniyatini muvaffaqiyatli shakllantirishga imkon beradi. O’quvchilarni darslik matni bilan ishlashga o’rgatish (mustaqil ravishda tushunchalarni aniqlashlari va ularga ta’riflar berishlari), mavzuni o’rganib chiqqandan so’ng o’quvchilar savollarni (oddiy, aniqlik) shakllantira olishlari, axborot kompetentsiyasini shakllantirishga yordam beradigan turli xil dasturlardan foydalanish bo’yicha tavsiyalar berilgan.