KАLTАMINOR MАDАNIYATINING GENEZISI MАSАLАLАRI - Elmuratov, Bahodir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Markaziy Osiyo neolitining asosiy madaniyatlaridan biri Kaltaminor madaniyati jamoalari tarixi, yodgorliklarni qamrab oladi. Kaltaminor madaniyatiga oid yangi maʼlumotlarni, xalqaro arxeologik ekspeditsiyasi tashkil qilinishi. Suyakdan ishlangan qurollar koʼpincha eʼtibordan chetda qolib kelganligi ochib beriladi.