DEMOGRAFIK JARAYONLARNING BORISHI: SURXON VOHASI MISOLIDA (1925-1946 YY.) - Eshmo‘minov, Ozodbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Surxon vohasi aholisining demografik jarayonlari, aholi migratsiyasi, hamda ijtimoiy turmush darajasida mavjud muammolar va uning ijtimoiy jihatlari masalalari ilmiy tahlil etilgan.