SULTON JALOLIDDIN MANGUBERDINING YAQIN SHARQ VA KICHIK OSIYO DAVLATLARI BILAN DIPLOMATIK ALOQALARI - Akobirov, Mirjalol (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada muallif sulton Jaloliddin Manguberdi harbiy harakatlarining bir bo‘g‘ini hisoblangan diplomatiyasiga, jumladan, Arab xalifaligi, Yaqin Sharq davlatlarida hukmronlik qilayotga ayubiylar va Kichik Osiyodagi saljuqiylar sulolasi vakillari bilan olib borgan diplomatik aloqalari bayoni keltiriladi.