TURIZM SОHАSIDA MALAKALI KADRLAR TAYYORLASH VA BАNDLIGINI TА’MINLАSHNING ХОRIJIY MAMLAKATLAR MODELLARI TAHLILI - Raxmatov, Adxam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Jahonda turizm xizmatlari sohasining holati va rivojlanish tendensiyalarini chuqur tahlil qilish, uning yutuq va kamchiliklarini aniqlash asosida sohaning istiqboldagi imkoniyatlarini belgilash, malakali kadrlar tayyorlash va aholi bandligini oshirishdagi rolini kuchaytirish borasida tadqiqotlarning ahamiyati kundan kunga oshib boqmoqda. Shu nuqtai-nazardan ushbu maqolada turizm sоhаsida malakali kadrlar tayyorlash va bаndligini tа’minlаshning хоrijiy mamlakatlar modellari tahlil qilingan va mavjud muammolarini yechimi xususida tavsiyalar taklif etilgan .