RAQAMLI IQTISODIYOT DAVRIDA BIZNES VA TADBIRKORLIKNING AHAMIYATI - Askarova, Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola raqamli iqtisodiyot kontekstida biznes va tadbirkorlikning ahamiyatini ko'rib chiqadi. Texnologiyaning jadal rivojlanishi korxonalarning ishlash uslubini o'zgartirdi va tadbirkorlarga raqamli landshaftda innovatsiyalar va rivojlanish uchun imkoniyatlar yaratdi. Maqolada raqamli iqtisodiyotda biznes va tadbirkorlikning muhimligini ta'minlovchi asosiy omillar, jumladan texnologik buzilishlar, iste'molchilar xatti-harakatlarining o'zgarishi va global bozor dinamikasi muhokama qilinadi. Shuningdek, u raqamli iqtisodiyotning murakkabliklarini navigatsiya qilishda biznes va tadbirkorlar duch keladigan qiyinchiliklar va imkoniyatlarni ta'kidlaydi. Umuman olganda, maqola iqtisodiy o'sishni rag'batlantirish, innovatsiyalarni rag'batlantirish va raqamli iqtisodiyot kelajagini shakllantirishda biznes va tadbirkorlikning muhim rolini ta'kidlaydi.